Καλέστε στο 2310778989|info@cosmostudies.gr

Διαβάζω – καθημερινή μελέτη μαθητών δημοτικού σχολείου και γυμνασίου

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “διαβ@ζω” απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και περιλαμβάνει καθημερινή μελέτη όλων των μαθημάτων του σχολείου καθώς και των αγγλικών. Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους βοηθάμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν καλύτερα την ύλη των σχολικών τους μαθημάτων οδηγώντας τους στην επιτυχία! Έτσι η μελέτη γίνεται διασκέδαση για τον μαθητή ενώ ο ίδιος και η οικογένεια του κερδίζουν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο!

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να οργανώνουν την μελέτη τους και πώς να διαβάζουν. Εσείς θα τα παραλαμβάνετε από το κέντρο νωρίς το απόγευμα προετοιμασμένα πλήρως για την επόμενη σχολική μέρα. Έτσι θα αξιοποιήσετε μαζί τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την οικογένεια και τις οικογενειακές χαλαρές στιγμές. Σε ένα χώρο εξοπλισμένο με σύγχρονα εκπαιδευτικά εποπτικά μέσα και με στόχο την ασφάλεια των παιδιών, αποτελεί την ιδανική λύση για άρτια, συστηματική και αποτελεσματική μελέτη σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Η ανάγκη παιδιών και γονιών υλοποιείται πλέον με τη σφραγίδα ποιότητας του “διαβ@ζω”!

Ειδικά τμήματα για μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές ανάγκες

Στο κέντρο μελέτης “διαβάζω!” εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας πολυαισθητηριακό τρόπο διδασκαλίας,διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές βοηθάνε τα παιδιά με μαθησιακές ανάγκες να απογειωθούν στα μαθήματα τους!

Σύμφωνα με την μέθοδο μας, κανένας μαθητής δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ούτε ως προς τον τρόπο διδασκαλίας, ούτε ως προς το περιεχόμενο των εργασιών του. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μαθητές ως ξεχωριστοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες, ενδιαφέροντα και τρόπους εκμάθησης.

Ο ειδικός παιδαγωγός, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητα των μαθητών, χρησιμοποιεί και προσαρμόζει εξειδικευμένα τεχνολογικά εργαλεία, διδακτικές μεθόδους και επιλεγμένο υλικό κατά τη διάρκεια της μελέτης. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται το ενδιαφέρον, η επίδοση αλλά και η σταδιακή εξέλιξη των μαθητών, που ανακαλύπτουν την αυτοδύναμη, ανεξάρτητη πλευρά του εαυτού τους.

 

Καθηγητής – Παιδαγωγός

Δίπλα στον μαθητή, βρίσκεται ο καθηγητής, για να του λύνει τις απορίες, να τον βοηθάει, να τον υποστηρίζει, να τον συμβουλεύει να μην «παπαγαλίζει» αλλά να εμβαθύνει, να του βάζει χρονοδιαγράμματα και να τον επιβραβεύει. Ο καθηγητής «δουλεύει» εξατομικευμένα με βάση τις ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε μαθητή. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία επιλύει οριστικά το πρόβλημα διαβάσματος των παιδιών, μαθαίνοντας στο μαθητή το πώς να διαβάζει, εξατομικεύοντας τον τρόπο εργασίας για το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Οι μαθητές με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών μαθαίνουν να μελετούν σωστά μέσα από κατάλληλες σχεδιασμένες δραστηριότητες, να αναπτύσσουν προσωπική πρωτοβουλία και κριτική σκέψη.

Εκπαιδευτικό υλικό

Ο μαθητής στο “διαβ@ζω”, μελετάει την ύλη της ημέρας κατά βάση από τα σχολικά βιβλία αλλά η μελέτη του, υποστηρίζεται από εξειδικευμένα βοηθήματα: που καλύπτουν όλα τα μαθήματα κάθε τάξης, να απλουστεύουν τα δυσνόητα σημεία και εστιάζουν στα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις.

Αξιολόγηση και επικοινωνία

Χωρίς την αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη. Γι’ αυτό αξιολογούμε το μαθητή μας καθημερινά, σε όλα τα στάδια της μελέτης του: το βαθμό προσήλωσής τους στο μάθημα, τις επιδόσεις του στη γραπτή και προφορική εξέταση, την προσαρμοστικότητα και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Για όλα αυτά όπως και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο μαθητής ενημερώνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες. Η ενημέρωση γίνεται με τη χρήση του τετραδίου προόδου καθώς και με συχνή επικοινωνία.

Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για την καθημερινή μου μελέτη:

Το σχολικό μου πρόγραμμα
Τα βιβλία και τα τετράδια των μαθημάτων που έχω την επόμενη μέρα
Την κασετίνα μου
Γεωμετρικά όργανα
Μαρκαδοράκι υπογράμμισης (stabilo)

Για εγγραφές και σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση ενημέρωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

COSMOS STUDIES | Θεμιστοκλή Σοφούλη 8, Διαβατά | 2310 778989 | Ωρες 10:30-13:30 και 16:00-21:00 Υπεύθυνος: Παπαγρηγορίου Θοδωρής

Συνηθισμένες ερωτήσεις

 

Έχοντας λάβει υπόψη τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό έχουμε να προτείνουμε την πιο οικονομικά προσιτή λύση για το καθημερινό διάβασμα του δικού σας παιδιού. Εξάλλου το κέντρο μας δημιουργήθηκε για να καλύψει ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Οι μαρτυρίες των γονέων που έχουν συνεργαστεί μαζί μας, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία και του δικού σας παιδιού. Χωρίς άγχος και προστριβές στο σπίτι το παιδί καταφέρνει με τη βοήθειά μας να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του και να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο μέσα σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον.

Φυσικά ΝΑΙ. Είναι κάτι που το παιδί το έχει απόλυτη ανάγκη. Η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι ο συγκεκριμένος χρόνος μελέτης που διαθέτει στο χώρο μας είναι τόσο αποδοτικός ώστε του μένει αρκετός ελεύθερος χρόνος και για άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών μαθαίνουν να μελετούν σωστά μέσα από κατάλληλες σχεδιασμένες δραστηριότητες, να αναπτύσσουν προσωπική πρωτοβουλία και κριτική σκέψη.

Απευθυνθείτε σε μας. Θα σας προτείνουμε λύσεις για το διάβασμα του δικού σας παιδιού.

Η προσέγγιση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί επιστημονική γνώση, εμπειρία και εποπτικά μέσα (video, DVD) που με πολλή φροντίδα και αγάπη στο κάθε παιδί οι καταρτισμένοι καθηγητές μας εφαρμόζουν.

Έχουμε αναπτύξει ένα εξατομικευμένο σύστημα μελέτης σύμφωνα με το οποίο ο καθηγητής εντοπίζει αμέσως τυχόν κενά του παιδιού και προσαρμόζει τη διδασκαλία του και τη μελέτη του παιδιού κατάλληλα με στόχο την άμεση κάλυψή τους.

Η πολυετής μας εμπειρία μας έχει δείξει ότι για τη σωστή προετοιμασία απαιτείται καθημερινά τουλάχιστον τρίωρη απασχόληση ακόμα και αν ο μαθητής δεν έχει υποχρεώσεις για την επόμενη μέρα.

Η έναρξη μαθημάτων γίνεται την 11η Σεπτεμβρίου με το σχολικό έτος και οι εγγραφές καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το κέντρο μελέτης παραμένει κλειστό στις επίσημες σχολικές αργίες.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρέχονται στους μαθητές μας σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα, εποπτικά μέσα, video και DVD τα οποία διευκολύνουν στο μέγιστο βαθμό την αφομοίωση της γνώσης.